Introduktion og info om elektroosmose

Introduktion til H2Oblock – sådan fungerer elektroosmose

Opstigende fugt er en almindeligt problem i mange kældere og H2Oblocken er en god og holdbar løsning på problemet, der sørger for at kælderen forbliver tør og brugbar.

Når der er opstigende fugt i en kælder, påvirker det ikke kun bygningens fundament som kælderen er, men bygningen som helhed. En bygning påvirket af fugt, går hurtigere i forfald og kræver konstant renovering. Fornyelse af vægge, nye gulve og nye fuger kan ikke fjerne årsagen til opstigende fugt og fungerer derfor kun som en midlertidig løsning. Uden af fugten fjernes, vil skaderne komme tilbage på meget kort tid og bygningen vil blive forringet.

Andre metoder til behandling af opstigende fugt, indbefatter blandt andet omfangsdræn, udgravning af kælderen, eller montering af dampspærrer. Dog har disse metoder meget store omkostninger, og ofte virker de desværre ikke i længden, ligesom en renovering af gulve og vægge, ikke løser problemet.

H2Oblock’en tilbyder et system til sanering og fjernelse af den opstigende fugt. Systemet der bliver benyttet kaldes elektroosmose og metoden har været kendt i Europa i mere end 50 år. Elektroosmose beskytter bygninger mod de ødelæggende virkninger forårsaget af opstigende fugt, som bland andet ses som afskalning af pudset, revner i fundamentet og dannelse af den skadelige skimmelsvamp.

Fugten vil med H2Oblockens hjælp forsvinde fra kælderen, da den udsender et præcist magnetfelt, der får den opstigende fugt til at søge ud og ned mod jorden, dermed væk fra murværket og efterlader kælderen tør og lugtfri. Afhængig af hvor stort fugtproblemet er, vil udtørringsperioden varierer, men efter 2-3 uger vil den jordslået og sure kælderluft være forsvundet, og efter ca. 6 måneder vil væggene være udtørret.

H2Oblocken måler kun 15x7x8 cm og kan let fastmonteres på væggen med 2 skruer, og skal blot tilsluttes en almindelig 220 v stikkontakt med jordforbindelse. H2Oblocken arbejder med et cirkelareal på 22 meter i diameter, og kan derfor udtørre en kælder med et areal på op til 380 m2.

Til større bygninger fås H2Oblock med større rækkevidde.

Fugtproblemer kan have andre årsager end opstigende fugt. Derfor foretager H2OBlock et gratis og forpligtigende konsulentbesøg, for at konstatere om fugtproblemerne i din ejendom skyldes opstigende fugt. Skulle H2Oblock på grund af andre fugtpåvirkninger end opstigende fugt, ikke give et tilfredsstillende udtørringsresultat i din kælder, har du naturligvis returret på H2Oblock enheden.

H2O Block

Tekniske principper

H2Oblock teknikken benytter sig af vandmolekylernes polaritet. H2O-molekylets 2 hydrogenatomer deler hver deres elektron med et iltmolekyle, således at iltmolekylet har 4 elektronpar, det vil sige 8 elektroner i yderste skal og 2 i den inderste. De reagerer derfor som en negativ ion, da H-molekylerne altid deler elektroner med to elektronpar ved siden af hinanden. Derfor reagerer den ’ende’ af vandmolekylet hvor H-molekylerne sidder fast, som en positiv ion.

H2Oblock’en genererer et svagt magnetfelt, der feltkraftmæssigt pulserer med en specifik og meget lav frekvens. Dette får vandmolekylerne til, på grund af deres relativt store polaritet, at ligge i formation ligesom en række kompasnåle, og pege med den positive ’ende’ – altså nedad og udad mod den omgivende jord, som pr definition er svagt negativt ladet.

Denne homogenisering af polretningen i vandmolekylerne, i vandet, i murværket, resulterer i at de elektriske tiltrækningskræfter mod jorden, bliver større end den kapillære sugekraft, kaldet van der Waalske kræfterne. Derfor trækkes vandmolekylerne langsomt men sikkert ud af murværkets ”kapillarsystem” og ud i jorden.

Ovennævnte teknik benævnes som elektroosmose og har været kendt siden 1800 tallet, og anvendes flere steder i medico- og fødevareindustrien.

Det gennembrydende i H2Oblock-enheden er at effekten kan opnås trådløst

Kontakt os

Hvis du har mistanker om fugt i kælderen, og ønsker en mere grundig introduktion til vores H2Oblock system, er er du altid velkommen til at kontakte os. Vi kan kontaktes på telefon 49 76 01 10 eller skrive en e-mail på post@h2oblock.dk. Du kan også udfylde formularen med ‘bestil et fugttjek’, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt. En af vores fugtkonsulenter kommer ud gratis og uforpligtende og tjekker din ejendom for fugt.

Markant forbedring allerede efter kort tid

Hurtig montering og minimalt energiforbrug

Mere end 2000 kældre udtørret

Billigere end lignende løsninger

Kunderne er glade for vores produkt

Efter kort tid virkede systemet

“Jeg kontaktede Faxe Design – H2Oblock, og fik monteret en H2Oblock i den ene af mine ejendomme. Jeg ville lige se om systemet virkede. Efter kort tid, virkede systemet så fint at jeg også fik monteret en H2Oblock i den anden udlejningsejendom. Nu, efter 2 år, er begge kældre fint udtørret og er anvendelige.”

Jacob

Kunde

Vi er blevet meget positivt overrasket over virkningen

“Allerede efter 3 måneder kan vi virkelig mærke en stor forskel. Kælderen er væsentlig mere tør nu end da H2Oblock´en blev installeret. Vi har fået foretaget en kontrolmåling som viser at fugt procenten I væggene er faldet med ca. 25-30 %. Vi er blevet meget positivt overrasket over virkningen og kan anbefale systemet til andre.”

Hellerup

Kunde

Vi kan varmt anbefale systemet til andre

“Vi har nu haft en H2Oblock fra Faxe Design i næsten 2 år. Vi er meget tilfredse med resultatet og kælderen der på grund af langsomt opstigende grundvand tidligere kunne lugte lidt af fugt er nu tør og lugtfri. Kælderen kan anvendes på lige fod med de andre rum i huset. Vi kan varmt anbefale systemet til andre.”

Sønderborg

Kunde

Bestil et gratis fugttjek

En tør kælder er vigtigt for et sundt indeklima, men oplever du fugtproblemer i din kælder, så er den enkle løsning en H2Oblock. Lugtgener forsvinder i løbet af et par uger og kælderen vil permanent være udtørret efter 3-6 måneder.

H2Oblock-systemet er et trådløst system der installeres uden gravearbejde eller indgreb i murværket, og er langt den mest effektive og økonomiske løsning på opstigende fugt.

H2Oblock vil være en varig løsning og beskytte værdien af din bolig. Kontakt H2Oblock for et gratis og uforpligtende konsulent besøg, hvor vi vil vurdere om en H2Oblock kan løse fugtproblemet hos dig.

 • Enkel og hurtig montering
 • H2Oblock måler bare 15 x 8 x 7 cm
 • Effektiv beskyttelse mod opstigende fugt
 • De første virkninger kan ses kort tid efter installationen
 • Aldrig mere dårlig kælderlugt
 • Sundere indeklima
 • Fjerner grundlag for vækst for skimmelsvamp
 • Bedre udnyttelse af kælderen
 • Ingen værdiforringelse af ejendommen
 • Langt billigere end lignende løsninger
 • Minimalt energiforbrug
 • Returret
 • Landsdækkende service
 • 2000 kældre er udtørret
 • Faxe koncernen er kendt og respekteret inden for byggebranchen og blev grundlagt i 1926
© Copyright - H2Oblock